THYBILSYN.DK først med elitesmiley i Thy og på Mors

”Tjek din synshal, før den tjekker dig” opfordrer Trafikstyrelsen i en ny kampagne.

Fra september i 2014 er der indført et smiley-system, der minder om det vi kender fra fødevarevirksomheder. De nye smileys følger synshallernes navn på synsindkaldelsen og kan altid findes på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Trafikstyrelsen tildeler ELITE-smiley til ”en meget velfungerende synshal, der yderst sjældent begår fejl. En synshal med en elite-smiley har en meget høj synskvalitet”.

img

Leopardvej 32

Thisted

img

Fruevej 30-32

Nykøbing

img

Tøvlingvej 1

Hørdum

img

Hjulmagervej 2-6

Silstrup

Uddrag af pressemeddelse oktober 2014

Hos Thybilsyn.dk er vi meget stolte over resultatet. Elite-smileyen er et resultat af systematisk kvalitetsarbejde og uddannelse/træning siden 2005. Bagved smileyen er nemlig et pointsystem, der fortæller hvor gode synshallerne gennem længere tid er til at leve op til Trafikstyrelsens tekniske og administrative krav.

Bilsagkyndig Alex Pedersen, der har synet biler siden 1999, fortæller at kravene om dokumentation og den løbende kontrol af kvalitet har været stærkt stigende gennem årerne, især efter at bilsynsområdet blev privatiseret i 2005. Før 2005 drev Statens Bilinspektion 117 synssteder i Danmark, nu er der omkring 400 privatejede synssteder. Trafikstyrelsen har i alle årene haft tilsyn og kravene er løbende blevet skærpet. Ikke mindst fordi der har været episoder fremme i medierne, hvor det fx er lykkes at

Tilsynet i dag består af flere parametere. Det enkelte synssted tjekkes fx for omsynsprocent, fejltyper og antal fejl. Den vigtigste del af tilsynet er de mindst 2-3 årlige uanmeldte kontroller på hvert synssted. Her møder en kontrollør fra Trafikstyrelsen frem netop som et syn afsluttes. Bilen tilbageholdes, så kontrolløren kan gennemgå bilen og tjekke, at synsvirksomheden har fundet alle fejl og har noteret dem korrekt på synsrapporten. På de uanmeldte besøg kontrolleres også om synsvirksomheden har korrekt og tilstrækkelig dokumentation på, at det ikke påvirker køreegenskaber og sikkerhed, når der er godkendt ændringer på et køretøj. Ændringer kan fx være at bilen er blevet sænket for at få et sporty look eller at man gerne vil kunne trække mere på anhængerkrogen.

img

Alex Pedersen er glad for, at kunderne nu tydeligt kan se kvaliteten af det enkelte synssted og at det er lettere for Trafikstyrelsen at lukke synssteder:

”Det har været nødvendigt med tiltagende kontrol, for der har været trælse episoder hvor nogle synssteder godkendte alt, og måske uden at se køretøjet”. ”Det er udelukkende sikkerhedsmæssige og miljømæssige forhold vi kontrollerer, og det er bestemt i både den enkelte bilejers og samfundets interesse, at vi kan køre sikkert på vejene og ikke forurener unødvendigt”.